TonerEurope

         În prezent, majoritatea persoanelor care deţin un calculator, deţin şi o imprimantă. Cu toate că tindem cu toţii să devenim ecologici prin emiterea facturilor online sau prin existenţa cărţilor în format electronic, de exemplu, suntem deseori nevoiţi să folosim imprimanta în multe situaţii, mai ales dacă ne gândim la o muncă de birou, la emiterea de formulare sau alte categorii de acest gen.

     Întrucât ne aflăm într-o perioadă în care lucrurile evoluează într-un ritm alert, imprimantele, implicit tonerele lor, sunt din cele mai diverse. Fiecare produs are specificaţiile lui şi se adresează unui anumit segment de piaţă. Cartuşele de imprimantă erau predominante în trecut întrucât preţul lor devenise destul de accesibil pentru marea majoritate a persoanelor. Acestea şi-au păstrat dimensiunea până în prezent, dar nu şi specificaţiile lor. Astfel că un cartuş de imprimantă are un preţ modic, dar nu mai poate fi încărcat foarte uşor pentru că în ultima perioadă s-au introdus cartuşele cu cip, iar folosirea lor este limitată. Dezavantajul este că, dacă o lungă perioadă de timp nu se printează cel puţin o pagină, cartuşul se poate usca şi atunci trebuie schimbat. De asemenea, dacă este vorba despre o imprimantă intens folosită, atunci recomand folosirea imprimantelor cu tonere întrucât sunt mult mai eficiente.

    Tonerele reprezintă o evoluţie în materie de tehnologie, iar utilitate lor este incontestabilă. În general, avantajul primordial al tonerelor este faptul că imprima de trei ori mai multe pagini decât cartuşele de imprimantă. Un toner de calitate este caracterizat prin faptul că utilizează puţine resurse, adică foloseşte o cantitate cât mai mică de toner pentru imprimare. Menţionez faptul că spre deosebire de cartuşe, care sunt compuse din lichid şi din acest motiv se pot usca foarte repede, tonerele folosesc un praf, praf de toner, care poate rezista în timp foarte mult, chiar dacă imprimanta nu este folosită. Astfel că acest proces este unul economic şi de durată.

        Tonerele de calitate trebuie să fie folosite în conformitate cu specificaţiile imprimantei în cauză. În cazul în care deţineţi o imprimantă HP trebuie să folosiţi un toner compatibil HP, iar dacă deţineţi o imprimantă Canon, atunci aveţi nevoie de un toner compatibil Canon. Pentru fiecare tip de imprimante, vă recomand să folosiţi un toner compatibil.

foto de AICI

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s