Cui ii e frica de Bau-Bau?

In copilarie, in familia fiecaruia exista cineva care inventa o poveste cu celebrul Bau- Bau. Aceste persoane ne speriau si incercau sa ne faca sa renuntam la unele obiecte, sa evitam diverse locuri. Acest Bau- Bau facea ravagii 😀

Dupa ce anii trec, Bau- Bau ramane undeva in noi toti. Unii il tin ascuns, ca pe un “prieten imaginar”, altii il scot in fata, ca pe un scut impotriva inamicilor.

Dupa cum e si o vorba din popor si anume ca “un caine care latra, nu musca” asemenea este si cu Bau- Bau. Omul cand se simte incoltit, vulnerabil intr-o situatie se retrage tacit sau riposteaza impulsiv. Fiecare se transforma in functie de moment. Peste timp, insa,  ajunge sa realizeze ca Bau- Bau nu e chiar Bau- Bau si totul a fost doar in imaginatia sa.

Asa cred ca stau lucrurile in cazul celor care nu pot face fata unei situatii mai mult sau mai putin dificile. Multi prefera sa se adaposteasca in propria carapace si putini sunt cei care incearca sa faca un pas inainte.

Ma uit in jur si vad din ce in ce mai multi oameni introvertiti, oameni tematori de prezent si de viitor. Sunt de parere ca acesta teama nu are o baza reala, indiferent de situatie, iar cu cat persista mai mult, cu atat timpul nu reuseste sa aseze lucrurile. Victimizarea si incercarea de a-i manipula pe ceilalti din oricare motiv, mi se pare o modalitatea murdara si josnica, dar care este aplicata deseori. Culmea este ca da si rezultate imbucuratoare pentru cel care are astfel de initiative.

Am admirat mereu oamenii puternici, demni, oamenii cu coloana vertebrala care stiu sa se scuture de praf si sa mearga inainte indiferent de piedicile care li se ivesc pe drum.

Deci cui ii e frica de Bau- Bau??? 🙂

 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s