Ce zodie esti in horoscopul african?

Poate cel mai putin cunoscut horoscop, cel african, este unul fascinant, care aduce elemente de noutate fata de cel european sau chinezesc. Vei intalni in acest zodiac forte ale binelui si forte ale raului care au influente asupra ta in functie de perioada anului si cea in care esti nascuta. Impregnat de simboluri si de amulete norocoase, mpdul triburilor africane de a citi in stele este inedit si te va face sa intelegi, cu siguranta, noi lucruri despre tine, mai ales ca africanii sunt printre primii care au crezut in puterea pe care astrele ceresti le au asupra omului, dandu-le totodata primele nume. In horoscopul african sunt, ca si in cel european, 12 zodii:

Vrajitoarea (intervalul 5 iulie – 4 august)

Element specific: foc.
Culoare: portocaliul.
Planta reprezentativa: cedrul african.
Luni benefice: iulie si noiembrie.
Ziua norocoasa: marti.
Simt reprezentativ: simtul tactil.

Triunghiul este simbolul Vrajitoarei, care se traduce prin natura creatoare a fortelor supranaturale. Vrajitoarea nu este simbolul fortelor malefice sau a celor intunecate si oculte, ci din contra, reprezinta aspectul pozitiv al vraciului din triburile primitive africane. Inzestrata cu o intuitie si cu o inteligenta senzoriala si perceptiva cum nu se mai intalnesc la vreo alta zodie, Vrajitoarea poate parea fixista, insa nu trebuie sa pui la indoiala ca ea stie mai bine decat oricine ce s-a intamplat. Poseda un intelect extrem de acid si de intepator si reusesc sa se adapteze imediat intr-un context nou. Esti cea mai impulsiva nativa a zodiacului si nimeni nu te poate convinge, nici chiar intuitia ta in unele cazuri, ca rabdarea este cateodata binevenita. Cu toate acestea, Vrajitoarea nu-si va plange niciodata de mila, se va ridica din suferinta ca prin minune, uimindu-i pe cei din jur si va comite aceleasi greseli. Vrajitoarea nu poate trai intr-un alt fel si tocmai de aceea ii vrajeste pe cei din jur, subjugandu-i totodata.

tu ce african esti? vezi aici

2 thoughts on “Ce zodie esti in horoscopul african?

 1. Zodiacul defectelor – Leu

  Vitalitatea Leului, in cele mai multe cazuri, poate degenera in violenta si, mai mult, in rautate. Nativii in Leu sunt persoane a caror rautate se manifesta in cea mai rafinata forma posibila, prin intermediul setei de razbunare. Unul din scopurile vietii unui Leu este sa se razbune. Cineva, candva, tot trebuie sa-l fi suparat, iar acest cineva va trebui sa se fereasca toata viata sa-i cada Leului in gheare, iar o data prins sa nu se astepte la prea multa mila!

  Cand va lovi razbunandu-se, Leul nu o va face rapid, dintr-un impuls bestial ci dimpotriva, va savura spaima, surprinderea si durerea victimei. Leul pretinde ca plateste mereu cu aceeasi moneda. Da, asa este, insa el isi achita monedele la cursul oficial. Daca dumneavoastra il veti calca pe batatura din neatentie, el va incerca sa va puna laba piciorului pe linia ferata – dupa opinia lui, faptele fiind in principiu aceleasi: tot a “calca” si tot pe “batatura”.
  In fond, Leul nu are nimic personal cu victimele urii sale. Acestea sunt doar nevinovate si simpatice motive pentru ca el sa-si manifeste autoritatea suverana. Dupa “executie” le poate chiar simpatiza. Parca ar vrea sa-si ceara scuze ca le-a folosit intr-un mod neplacut si dureros.

  Exista totusi o arma de aparare impotriva unui Leu gata sa inventeze motive supreme pentru a-si justifica o rautate: lingusirea. Daca il vei lingusi, Leul va evita sa te gaseasca pacatos, neplacut etc. etc., scotandu-te de pe lista neagra. Mare atentie, deoarece Leul simte imediat daca lingusirea nu este sincera si o respinge cu violenta. Totul trebuie facut discret si tacut, lingusitorului fiindu-i suficient sa sugereze printr-o privire sau un gest ca este impresionat de forta, vitalitatea, puritatea si respectabilitatea Leului. Leul este banuitor si cu sine insusi – se banuieste de slabiciune, de lipsa de tact sau de dezordine in principii. De aceea, un simplu si vulgar lingau il va jigni; Leul va tinde sa vada ironii si intr-un “buna ziua” rostit mai accentuat.

  Foarte egoist, Leul se protejeaza ca pe o minune cereasca. Nu-si refuza nimic. Personalitatea Leului este atat de avida de dominare incat ajunge chiar pana a se rupe in interiorul ei in doua unitati: una dominanta, suverana, iar cealalta slaba, vasala. Leul se va sluji cu devotament. Daca ii va fi frig, isi va ordona sa se imbrace gros. Daca va avea nevoie de o anumita aprobare de la autoritati, isi va ordona, in maretia lui, sa se milogeasca, va sterge (demn) praful imaginar de pe costumele inaltilor functionari si va obtine in cele din urma ceea ce si-a dorit. In general, Leul, cand se umileste o face atat de discret, incat putini sunt cei care baga de seama. Nu lasati un Leu sa aiba motive sa se umileasca vreodata in fata dumneavoastra. V-o va plati cu varf si indesat – se va razbuna, adica.

  Egoismul Leului pleaca de la o incapacitate mai larga a lui, aceea de a nu fi in stare sa-i inteleaga cu precizie pe cei din jur. Ii vede existand, miscandu-se, vorbind, gandind, dar nu este in stare sa cumuleze toate aceste in ceea ce se cheama intelegere. Pur si simplu nu ii vede in amanunte, in parti si detalii. Pentru el, ceilalti sunt obiecte si, in cel mai nedorit caz, obiective. Un leu nu va fi niciodata sincer impresionat de suferinta altora, decat doar daca ii apare evident ca si el ar putea pati acelasi exact lucru. Atunci isi va plange ipostaza in care ar putea ajunge. Plangandu-se pe sine o va face atat de convingator, incat va fi considerat de cei din jur, altruist, bun si sensibil.

  Leul nu poseda un sistem propriu-zis de valori. Nu se poate vorbi de o ierarhie valorica atunci cand ne miscam in lumea lui “asta DA, asta NU”. Universul Leului este rupt in doua parti exclusive. Leul este o fiinta expresionista, nu amesteca linii, culori, idei. Nu le diseca, ci le claseaza dintr-o ochire. Nu este o fiinta materialista, pentru ca asta ar insemna sa aseze banii pe primul loc, ori, primul loc a fost deja ocupat – de el insusi. Ii plac banii in masura in care ii asigura confortul. S-ar spune ca este indiferent cu banii, fiind cheltuitor. Este adevarat, in masura in care un stapan este indiferent cu sclavul care ii face de mancare.

  Daca va iubi, Leul o va face din datorie, din principiu sau ca sa demonstreze ca este in stare, ca un rege ce este, sa nutreasca sentimente inalte cum este iubirea. Persoana iubita sa nu isi faca iluzii pentru ca, din pacate, nu despre ea este vorba in aceasta poveste de iubire. Ea este, cum am spus, obiectivul. Ar putea fi alta caci, oricum, Leul nu si-ar da seama.

  Ca orice fiinta urcata pe oarecari inaltimi, Leul va fi in realitate, profund dependent de cei din jur, de parerile si aprecierile lor, de slabiciunile lor. Unul din scopurile care ii fac deliciul este acela de a impresiona asistenta, indiferent cum. Nu exista nativ al acestei zodii care sa nu se dea de ceasul mortii ca sa iasa in evidenta cu ceva, in mod spectaculos si cuceritor: tinuta, o vorba de duh, o atitudine remarcabila, o ipostaza glorioasa, etc. Esecurile in aceasta privinta il deprima.

  Si sexual, Leul va insista pe imaginea sa. Va da reprezentatia fara sa ia in considerare faptul ca partenerul nu este un simplu spectator. Isi va savura reactiile proprii si, in final, le va trece in revista ca un negustor, bucurandu-se de cantitatea si intensitatea lor.

  REGASESTI CEVA DIN ZODIACUL MAI SUS LA TINE ???

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s