Turist prin lume

Dacă m-ar întreba cineva care este metoda prin care îmi dau reset din când în când,  i-aș răspunde că este aceea de a călători prin lume.

Dacă m-ar întreba cineva care este motivul pentru care muncesc, i-aș răspunde că este acela pentru a putea călători prin lume.

Ceea ce mă împlinește și mă îmbogățește este reprezentat de locurile prin care merg și pe care le înmagazinez in suflet. Nu există parte materială care să aducă satisfacții depline.

România este minunată și mă bucur nespus că am reușit să o descopăr în toată splendoarea ei. Delta Dunării nemărginită, mănăstirile deosebite din Moldova, Maramureșul cu toate minunile sale, Ardealul cu linistea lui, Oltenia cu  iuțeala sa, toate adune și fiecare cu particularitățile sale m-au îmbogățit enorm.

Pe de altă parte, locurile din Europa prin care m-au purtat pașii neobosiți, m-au făcut să văd lumea altfel. Italia cu Roma, Milano și Palermo, Turcia cu Istanbul și Inegol, Spania cu Madridul, Belgia cu Bruxelles, Gent și Bruge, Bulgaria cu Balcik, Golden Sands, Sunny Beach și Veliko Tarnovo, Republica Moldova și acum Grecia cu Atena mi-au arătat, fiecare in parte, locuri pline de istorie, peisaje minunate sau plaje încântătoare.

Intr-un alt loc din suflet am strâns amintiri din Republica Dominicană și din Mexic unde am descoperit o cu totul altă lume. Fiecare dintre cele două locații m-au purat pe tărâmuri de vis, cu plaje imense, ape cristaline, unde, cu siguranță, fiecare s-ar simți răsfățat și deconectat de orice griji.

Fiecare loc necunoscut oferă povești încântătoare pe care am incercat să le descopăr în întregime, oricât de obositor mi s-a părut pe parcursul zilelor în care le-am cutreierat.

Revenind la Atena, unde mă aflu acum, țin să menționez faptul că este minunată și complexă. Recomand tuturor celor care își doresc să îmbine vizitele istorice cu relaxarea să opteze pentru Atena. 2-3 zile sunt suficiente pentru a vizita obiectivele turistice importante, iar restul timpului poate fi dedicat relaxării și bălăcirii in apele limpezi și răcoritoare. Sunt nenumărate locuri in care se poate face plaja fără probleme. Temperaturile sunt destul de ridicate, chiar și în luna mai, așa că vă recomand să nu vă uitați crema de protecție solară sau hainele vaporoase acasă, indiferent de itinerariul pe care doriți să îl parcurgeți.

Pe partea de chilipiruri, recomand compania aeriana Ryanair. Eu sunt foarte mulțumită de serviciile lor, cel puțin până în prezent. Am zburat cu ei la Roma, la Milano și acum la Atena. Cu Wizzair am avut experiențe neplăcute și încerc să îi evit pe cât posibil. La companiile de linie pot fi găsite bilete ieftine, mai ales dacă vă planificați vacanțele cu mult timp înainte.

Pe partea de cazări, folosesc booking-ul și mă declar mulțumită.

Vă doresc zile minunate și călătorii fără incidente (mare atenție la hoții de buzunare, sunt pretutindeni)!!!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s