România minunată I

Am pornit în descoperirea României în urmă cu o săptămână și am avut plăcerea de a vedea o mulțime de locuri frumoase.

Avem o țară cu adevărat minunată și fiecare dintre noi ar trebui să o vadă în toată splendoarea sa.

Am pornit intr-un circuit interesant pe care îl vom încheia mâine. Până în prezent am parcurs 1650km și am făcut următorul traseu :

Ziua1: București- Praid cu oprire la Cascada 7 scari- un loc superb, alimentat cu putina adrenalina atunci când urcați una dintre scările din canion. Nu vă spun mai multe, e important să ajungeți acolo. Nu este un loc ușor de parcurs pentru copiii pana in 12-14 ani. Următoarea oprire importanta a fost la salina Praid. Merita vizitată.

Ziua 2: Praid- Moisei cu oprire la Bistrița și la Vatra Dornei unde am vizitat centrul orașelor și pe drumul dintre cele două ne-am oprit la Lacul Colibita. Următoarea oprire importantă a fost la Cascada cailor. O mai văzusem în urmă cu 11 ani, dar mi-a făcut plăcere să o revăd neschimbată. Traseul ese ușor și oferă o panoramă frumoasă.

Ziua 3: Moisei- Sighetu Marmatiei-Aici bineînțeles că nu am ratat plimbarea cu Mocănița care a durat aproximativ jumătate de zi după care am vizitat orașul Sighet. Dacă ajungeți acolo, să nu ratați Memorialul victimelor comunismului. Să alocați cel puțin 2 ore pentru că merită. E un loc impresionant si deprimant în același timp. Nu pot spune mai multe.

Ziua 4: Sighetu Marmatiei- Cluj Napoca cu oprire la Sapnata la Cimitirul vesel, apoi Castelul Banffy- o ruină în renovare.

Ziua 5: Cluj Napoca cu o vizită dimineața la Salina Turda- merita vizitată, după care ne-am continuat plimbarea prin orașul Cluj cu opriri importante la Muzeul etnografic si la Gradina botanică.

Ziua 6: Cluj Napoca- Baile Felix cu o primă oprire la Cascada Vălul miresei- merita văzută și apoi la Oradea- un oraș foarte frumos.

Ziua 7: Băile Felix- Timișoara cu oprire în Arad și apoi în Timișoara. În ambele orașe am mers în centru și am încercat să vedem cat mai multe.Timisoara este un oraș interesant, renovat recent după cum arată.

Ziua 8: Timișoara- Obârșia Closani. Suntem pe drum spre Ocna de Fier pentru a vizita colectia de Mineralogie Constantin Gruescu, după care ne vom continua drumul spre Reșița.

Va urma 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s