Cum avem grijă de noi? [1]

Se spune că nu haina îl face pe om, dar oare chiar nu contează cum ieşim din casă?

Întotdeauna mi-au plăcut oamenii îngrijiţi şi cocheţi. Există şi oameni îngrijiţi, dar nu neapărat cocheţi aşa cum există şi oameni aranjaţi, dar nu şi curaţi. Ultima variantă este chiar tristă. E extrem de greu să îi suporţi pe cei care uită să se spele şi îşi dau cu o tonă de parfum doar, doar să estompeze mirosul neplăcut. Oribil…

Cred că este foarte important să avem grijă de aspectul fizic indiferent dacă suntem femei sau bărbaţi. În cazul femeilor este poate mai dificil şi mai costisitor, însă este necesar. Nu înţeleg persoanele care nu pun preţ pe aşa ceva şi ies din casă de zici că au căzut din pat. A fi natural nu înseamnă a fi neîngrijit, nearanjat. Multe femei de la o vârsta anume sau după ce se căsătoresc, de exemplu, încep să se neglijeze. Stabilitatea emoţională sau grijile zilnice nu reprezintă scuze reale. Când te aranjezi o faci în primul rând pentru tine, pentru sufletul tău. Dacă atunci când te uiţi în oglindă vezi o faţa obosită, încercănata şi ridată nu crezi că ar trebui să faci ceva? Cumpără-ţi cosmeticele necesare oricărei femei (un rimel, un creion, un fard, un fond de ten, o pudră şi un ruj) şi da startul unei schimbări în viaţa ta. Du-te la coafor şi solicită o schimbare (tuns, vopsit sau doar aranjat). Învaţă să îţi aranjezi părul acasă cu o placă pentru îndreptat, cu un ondulator sau doar cu o perie. Uită-te apoi în oglindă şi zâmbeşte. Înlocuieşte pantalonii de trening sau pantalonii clasici de costum cu o rochie de sezon, renunţa la adidaşi şi încearcă balerinii, sandalele sau cizmele. Nu e nevoie de tocuri pentru a arăta bine. La finalul acestui procedeu sigur vei fi încântată de rezultat. Mai mult decât atât, tot cei din jur vor observa şi cu siguranţă îţi vor spune. Repetă procedura şi transform-o într-o rutină zilnică. Merită!

Gândesc aşa poate şi datorită mamei mele. Întotdeauna s-a aranjat şi nu a ţinut cont că a mers la piaţă sau la o petrecere. Nu a folosit vreodată produse sofisticate, ci creion dermatograf, fard şi rareori rimel. Nu îi place să îşi încarce tenul cu alte produse şi chiar nu este nevoie. Întotdeauna a avut un ten curat şi acum, după 54 de ani de viaţă, este la fel. Au apărut ridurile specifice grijilor zilnice, dar nu o urâţesc, ci îi pun în valoare calitatea de mamă iubitoare preocupată de bunăstarea familiei. Nu mi-a ţinut vreodată lecţii despre feminitate poate şi pentru că am fost receptivă şi am cules tot ce e mai bun de la ea.

Dacă aveţi nevoie de un make-up profesionist pentru evenimentele importante din viaţa voastă v-o recomand pe Genoveva – un make-up artist desăvârşit. Am avut plăcerea de a o cunoaşte şi de a mă lasă pe mâna ei. Rezultatul a fost unul uimitor. Astfel că am reuşit să mai adaug un nume pe lista deja existenţa a persoanelor care au grijă de mine. Despre ce lista este vorba? Păi sunt de părere că fiecare femeie trebuie să aibe un cosmetician, un stomatolog, un ginecolog, un hair stylist şi un make-up artist la care să apeleze ori de câte ori este nevoie. Am norocul de a cunoaşte persoane de încredere din toate aceste domenii şi nu îmi doresc să le schimb vreodată. Toate ţin de intimitatea mea şi este neplăcut să le tot le înlocuiesc cu altele.

make-up by Genoveva

Suntem fete, femei şi trebuie să ne punem în valoare în fiecare zi. Micile trucuri ne fac să ne simţim şi mai bine în pielea noastră şi, de ce nu, să generăm admiraţie în jur.

Este important să ai grijă de tine!

2 thoughts on “Cum avem grijă de noi? [1]

 1. Incep prin a spune ca tie nici nu iti e greu sa arati bine, fie cu sau fara machiaj :P.
  In al doilea rand, sunt foarte de acord cu tine cand vine vorba de …izurile emanate de unii. Chiar nu e deloc greu sa ai contact cu apa.
  In al treilea rand, mie mi se pare ca nu ar trebui sa judecam omul dupa modul in care se imbraca, decat in unele cazuri. Exista “jeg” si sub Armani, exista “curatenie” si sub trening. Cat despre a te asorta sau a potrivi pantofii cu o curea, sau cu o geanta, in cazul fetelor, nu exista nicio lege care sa ne spuna ce cu ce merge, si cu ce nu. Exista o “conventie”, incheiata intre majoritatea dintre noi, care ne spune cu ce sa ne potrivim pantalonii, camasa sau etc. Dar ca multe altele, si aceasta conventie este relativa, bazata pe pareri si pe gusturi. Stii ce se spune despre gustul altuia. Si chiar daca acel gust este la fel pentru 99% din populatie, nu il face corect, bun, frumos. Important e sa fii natural, sa te simti bine in propria piele. Diferit fata de “normalul” societatii, nu inseamna neaparat rau. A fi original in aceste timpuri este ceva mai rar, poate de aceea trebui sa apreciem un pic mai mult ceea ce e “diferit” si sa judecam mai putin.
  Wow! Cat am scris! :D. In alta ordine de idei, mi-a placut articolul, bravo Raluca!

  • 1.Multumesc pentru parerea ta in ceea ce ma priveste 🙂 Esti dragut, ca de obicei 😛
   2.Nu prea am ce sa mai comentez, cred ca e o parere generala, doar ca, din pacate, cei in cauza probabil ca nu isi dau seama sau nu stiu ce sa mai cred.
   3.Nu e vorba ca ii judec. Chiar nu pun pret pe hainele de firma. Cred ca este important sa ne uitam putin in oglinda inainte de a iesi din casa si daca ne place ceea ce vedem, este perfect.
   Te mai astept pe aici 🙂

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s