Prietenii

A mai trecut o lună la ca o ploaie caldă de vară, rapidă şi frumoasă.

Am crescut cu încă un an şi am avut bucuria de a descoperi cât de surprinzătoare este viaţa. Am aflat cu siguranţă că partea frumoasă din viaţa mea este reprezentată de prieteni şi am ajuns la această concluzie în urma unei petreceri surpriză care mi s-a organizat. Întotdeauna am iubit surprizele, iar cei dragi au ştiut că nu sunt uşor de surprins… plăcut 🙂

Mereu am spus că am puţini prieteni, dar foarte multe cunoştinţe. Prietenii adevăraţi sunt greu de găsit. Trebuie să existe un munte de sinceritate, o doză de toleranţă şi un gram de empatie. Sunt mai multe elemente care ajută la o bună funcţionare a unei relaţii de prietenie, dar unele dintre ele sunt esenţiale.

Mă emoţionează întâlnirile cu oamenii dragi şi ochii mă trădează de fiecare dată. Distanţa şi neputinţa de a ne strânge cu toţii împreună atunci când simţim şi când avem nevoie unii de alţii, ne face să apreciem mai mult fiecare revedere. Pe de altă parte, prietenii care îmi sunt aproape şi cu care am o relaţie foarte bună, mi-au demonstrat cât de mult reprezint pentru ei. Aceste ultime întâmplări din viaţa mea m-au făcut să înţeleg cât de bogată sunt.

Mereu am fost de părere că nu e ceva întâmplător în viaţă şi ştiu că m-am tot repetat cu această idee. Sunt oameni care trebuie să ne răscolească viaţa, care trebuie să ne facă să suferim şi să cădem pentru ca mai apoi să ajungem să îi întâlnim cu adevărat pe aceia care să ne ridice şi să ne demonstreze că avem nenumărate motive pentru a merge mai departe.

Viaţa este scurtă şi merităm să ne bucurăm de ea. Merităm cu toţii să fim fericiţi, dar înainte de toate trebuie să învăţăm să fim oameni.

Mă îndrept cu paşi repezi către o altă etapă din viaţa mea şi ştiu că timpul ne cerne pe toţi, fără excepţii. Îmi doresc să am în continuare parte de oameni valoroşi şi sinceri, de oameni cărora să le pot oferi o parte din mine, din sufletul meu pentru că aceasta este cea mai mare bucurie.

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s