RECICLĂM? UNDE???

Reciclăm?

Militam pentru o lume cât mai curată şi mulţi dintre noi luăm şi atitudine în acest sens. Ne dorim ca acest lucru să devină un obicei şi să fie realizat de către un număr cât mai mare de oameni. Există campanii care vizează importanta reciclării, chiar şi concursuri cu premii pentru a impulsiona publicul larg să se mobilizeze.

Aşadar reciclăm, reciclăm, reciclăm! Dar unde???

Bucureştiul este împânzit de containere speciale pentru reciclare, însă, din păcate, au devenit “monumente istorice” ticsite de vreme. Faptul că unii oameni nu sunt tocmai civilizaţi şi le-au vandalizat, este un adevăr. Faptul că ceilalţi oameni care sunt civilizaţi şi vor să recicleze nu au unde arunca obiectele reciclabile, este un alt adevăr.

De nenumărate ori mi s-a întâmplat să am o pungă mare plină cu hârtie şi să nu găsesc un container cât de cât încăpător în care să arunc. Atunci am mers cu maşina prin câteva zone din sectorul 6 şi abia, abia am reuşit să găsesc un container în care să pot îndesa tot ceea ce aveam. Toate erau pline, pline. Într-o seară am văzut un om care avea maşina plină cu sticle, cutii de carton şi multe alte obiecte de genul acesta şi pur şi simplu nu avea unde să le arunce aşa că le-a lăsat în fata containerului. Dacă plouă, nu ştiu cât de ok era…

Am înţeles că sunt anumite zone în Bucureşti unde se poate merge şi se pot lăsa obiectele reciclabile şi chiar s-ar primi diverse alimente în schimb (cafea, energizante şi alte produse de acest gen, nu văd legătura între hârtie şi Red Bull, probabil că prinzi aripi când faci o faptă bună, nu ştiu), însă de ce ar trebui să fac un drum până nu ştiu unde, când sunt containere speciale la tot pasul? Este atât de greu să fie golite cu regularitate?

Şi apropo de golirea lor, am auzit ceva ce prefer să cred că nu este adevărat. Se spune că atunci când când golite, sunt amestecate toate trei. Dacă aşa este, atunci mă întreb în ce fel de lume trăim???

Aşadar RECICLĂM? UNDE???

foto de aici

2 thoughts on “RECICLĂM? UNDE???

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s