Explodezi sau arzi mocnit?

Esti calm? Orice se petrece in jurul tau nu te poate face sa iti iesi din minti? Esti cel care aplaneaza conflictele? Iubesti linistea si armonia?

Esti impulsiv? Rabdarea e inamicul tau? Reactiile tale ii sperie pe cei din jur?

Sunt de parere ca nu exista oameni foarte calmi in orice situatie sau oameni vulcanici permanent. Cei calmi au deseori rolul de a-i tempera pe cei impulsivi, asa cum cei impulsivi ii mai trezesc la realitate pe cei excesiv de calmi. Cred ca cele doua fac o casa buna impreuna.

In ceea ce ma priveste, nu as putea spune ca sunt o persoana calma, dar nici 100% impulsiva. Deseori tolerez foarte multe lucruri, dar si cand ajung la saturatie…explodez.

Cei apropiati ma cunosc si stiu ca momentele mele vulcanice sunt incheiate cu scuzele necesare si cu motivatia comportamentului meu.

Asta nu inseamna ca am doua fete (asa cum considera unii dintre cei care cred ca ma cunosc), ci doar un temperament aparte 🙂 care deranjeaza uneori. Spun lucrurilor pe nume, chiar daca nu o fac mereu intr-o maniera eleganta. Nu imi plac linguselile, minciunile si ripostez atunci cand consider ca e cazul.

Stiu ca uneori gresesc si ar trebui sa ma temperez, insa nu mereu reusesc. Regret deseori momentele de izbucnire si constat cu dezamagire ca timpul nu mai poate fi dat inapoi.

Cred ca  mereu e important sa ne dam seama  de greseli, chiar daca trece mult timp peste noi. De asemenea trebuie sa incercam sa remediem orice situatie care nu este in regula in sufletul nostru.

Deseori, regretele sunt in zadar, iar remuscarile trecutului nu ne lasa sa mergem mai departe. Dar poate ca asta este si esenta vietii…nu stiu…

 

 

 

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s