Cinci idei traznite care au devenit afaceri de succes

Intamplator am gasit aici urmatorul articol. Ideile sunt geniale si rasplata, pe masura. “Toate ideile inteligente sa vina la mine!!!”

Site-ul de un milion de dolari

In anul 2005, tanarul de 21 de ani Alex Tew a avut o idee cel putin bizara: sa creeze un website si sa vanda un milion de pixeli din homepage pentru 1 dolar bucata. Acum, se isca si intrebarea: Cine Dumnezeu ar da bani ca sa fie proprietarul unui… pixel? Multi! Foarte multi! Suficient cat sa-l propulseze pe Alex Tew, in doar cateva luni, in topul milionarilor americani. America, taramul tuturor posibilitatilor!

Cum a avut stralucita idee? Tew se destainuie: “Dupa aproximativ doua ore de mazgalit diverse nimicuri pe o hartie, ideea mi-a incoltit in mine, aparent de nicaieri. S-a intamplat ca si cum subconstientul ar fi pus totul la punct, pana in cel mai mic detaliu. Deci, pur si simplu s-a intamplat! Am desenat schita afacerii si in 10 minute aveam deja intreg tabloul pus pe bucata de hartie”. Noroc, intamplare, providenta? Cine poate sti!?

Mingiute de pus pe… oriunde

In vara anului 1997, americanul Jason Wall urmarea un spot publicitar, in care reteaua de restaurante fast-food Jack in The Box preciza ca a comercializat peste 3 milioane de mingiute cu gaura, de infipt pe unde ai chef si spatiu. Atunci, Wall a avut ideea de a desena cateva modele proprii, care au prins la public inainte ca Jason sa-si dea seama.

Creatiile lui Wall s-au vandut in special in retele de benzinarii, ajungand la aproape 4 milioane de unitati comercializate. Astazi, mingiutele pentru infipt in creion sau antena, create de el, se vand ca painea calda in marile retele de hypermarketuri din SUA, precum Walmart, 7-Eleven, Circle-K, Walgreens sau Hot Topic. De asemenea, poti sa-ti cumperi aceste dracovenii de pe siteul intitulat, cum altfel decat, Happyballs.com.

Carti de joc cu pictograme din fitness

Un fost angajat al Marinei Militare a SUA si instructor de fitness, Phil Black, a avut o idee si mai traznita: un pachet de carti de joc, in care clasicele pictograme cu dame, valeti si regi au fost inlocuite cu peste 50 de imagini cu exercitii de fitness, stretching si alte miscari in care nu ai nevoie de echipament special. Pretul? 19 dolari pachetul! Cine vrea sa rada, sa incerce sa se abtina! Phil Black a comercializat astfel de carti de joc in valoare de 4,7 milioane de dolari, intr-un singur an, iar produsul se vinde precum covrigii. Mai mult, are acum si pret special: 14,95 de dolari.

Oase de curcan, din plastic

La americani de Ziua Recunostintei mancarea principala este curcanul. Si mai impamantenita este traditia ca, dupa ce mananci curcanul, sa opresti un os si sa-ti pui o dorinta, care evident se va indeplini.

Exact aspectul traditiei l-a exploatat cum nu se poate mai bine americanul  Ken Ahroni, care a avut nastrusnica idee de a fabrica oase speciale din plastic! Asa pot si vegetarienii (foarte numerosi in SUA) sa-si puna o dorinta, dar fara sa se “murdareasca” de curcan. Un pachet de 10 oase de curcan, din plastic, se comercializeaza pentru aproape 9 dolari. Nu-i asa ca v-ati fi dorit sa aveti ideea aceasta inaintea americanului?

Ochelari de protectie pentru… caini

Cine s-ar fi gandit ca daca va fabrica ochelari de protectie pentru patrupede va face o gramada de bani? Intreaba-l pe milionarul anonim, care a avut originala idee. Ochelarii de protectie pentru caini se gasesc in magazine la pretul de 20 de dolari bucata. Inca nu se stie daca departamentul de cercetare al companiei care produce acesti ciudati ochelari nu cumva lucreaza la urmatorul lor produs revolutionar: lentilele de contact pentru patrupede!

foto de aici

4 thoughts on “Cinci idei traznite care au devenit afaceri de succes

  1. Aşaaaaa….Bun….tu cam ce idei ai….????
    nu m-ar deranja să te număr printre Prietenii ingenioşi….
    ideea care este…..în românia eşti deştept însemnă de fapt că eşti degeaba….te mănâncă lupii!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s