Detinutii propriei gandiri

Din fericire, am avut ocazia de a interactiona cu persoane incarcerate si din acest motiv nu postez acest articol din imaginatia mea.

Nu ma refer la cei care au comis crime cu premeditare, la cei ce sufera de diferite boli care pun stapanire pe ratiunea lor sau la alte cazuri foarte grave despre care nu am cunostinta.

Intrucat ieri am avut placerea de a cunoaste cativa dintre tinerii de la penitenciarul Craiova, vreau sa ma impartasesc aceasta experienta care m-a impresionat. A fost o prezentare inedita in care acesti tineri ne-au incantat prin muzica. Au cu adevarat talent si, de asemenea, stiu sa isi exprime povestea prin versuri.

Au vorbit mai frumos decat multi dintre studentii din sala. Ne-au dat o lectie de viata pe care cu siguranta o voi tine minte mereu.

Am inteles ca oricare dintre noi poate fi in locul lor. Pentru ca avem o familie care a stiut cum sa ne educe si sa ne faca oameni cerebrali, nu inseamna ca le suntem superiori, ci doar norocosi. Ei nu s-au nascut in penitenciar, nu sunt delincventi pe viata. Ei sunt produsul societatii in care traim. O societate lipsita de oportunitati si plina de neajunsuri.

Poate suna bizar, dar asa este…

foto de aici

2 thoughts on “Detinutii propriei gandiri

  1. Nu stiu daca ne putem numi “norocosi” pentru ca nu suntem in locul lor. Cei mai multi se afla acolo pentru ca o merita, asta nu inseamna ca au avut ghinion, ci ca invitatia la esafod ramane valabila si sentinta indreptatita. Cu toate astea, nu inseamna ca nu putem gasi printre ei vreun sahist extraordinar sau o voce mangaietoare.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s