Dupa interviu

Nu am inteles pana acum si nici nu cred ca voi intelege vreodata de ce unii angajatori nu au bunavointa de a-si anunta candidatii la un job daca au trecut sau nu de interviu.

De cand e lumea asta, tacerea e un raspuns, insa pentru acei oameni care se considera profesionisti si lucreaza in firme cu renume, un simplu e-mail reprezinta doar o dovada de bun simt. Cu singuranta, fiecare a simtit-o pe proipria piele.

Asa ca atunci cand nu avem bun simt, ce ne mai ramane de facut?!

5 thoughts on “Dupa interviu

 1. Nu cred ca e vorba de bun simt aici. Mai ales daca se specifica inainte faptul ca doar candidatii selectati vor fi contactati, sunt acoperiti si dpdv moral.
  Ideea e ca la un interviu, mai ales in ziua de azi, se prezinta chiar si 100 de persoane.
  100 de mailuri inseamna timp pierdut pentru secretara aceea care ar putea face ceva productiv in interesul firmei.
  Pe tine totusi te intereseaza raspunsurile pozitive, nu cele negative. Uita si mergi mai departe, o sa primesti in curand un mail cu o data la care trebuie sa te prezinti la munca. Eu unul iti urez succes 🙂

  • Nu este vorba numai despre cazul meu. Am observat ca este o obisnuinta la unele firme. Daca ar fi fost asa cum spui tu, poate ca era justificat, dar daca respectivul angajator sustine ca da un mail la sfarsitul sesiunii de interviuri, ar trebui sa nu cred?
   Oricum, se intampla si pe la case mai mari 🙂
   Multumesc 🙂

   • In Coorporatii sau Multinationale, o promisiune sau moralitatea unui raspuns la o persoana care nu prezinta castig sau interes pentru firma respectiva, nu inseamna nimic. Totusi, nu trebuie sa te demoralizezi. Un angajator, in momentul in care iti spune la sfarsitul interviului cuvintele : “te vom anunta noi”, iti urmareste expresia fetei. Daca prezinti indoiala, in 80% din cazuri, esti respinsa.

   • Nu contest asta, cu siguranta vorbesti din surse sigure.
    Nu vorbeam de firme la un nivel atat de inalt. Articolul meu a fost o constatare in urma unei experiente personale si a altor experiente ale unor prieteni. Nu a fost o tragedie 🙂
    Nu a fost sa fie doar!

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s