Despre…oameni

Despre oamenii din viata mea, care la un moment dat, au avut ca job prietenia, as putea sa spun multe, insa prefer doar sa ii incadrez in cateva categorii. Unii dintre ei au fost concediati, altii si-au dat demisia, insa toti fac parte dintr-un trecut plin de amintiri frumoase si mai putin frumoase.

  • o prima categorie e reprezentata de acei oameni mincinosi si plini de intentii ascunse; clar nu au fost, nu sunt si nici nu vor fi vreodata prieteni cu cineva, doar isi vor fila prada, o vor vraji o perioada, dupa care vor incerca sa o devoreze dintr-o singura miscare; sunt foarte periculosi si extrem de raspanditi.
  • a 2-a categorie ii are ca si protagonisi pe acei “prieteni” invidiosi din nastere; nu conteaza ce ai, ce primesti, ce daruiesti, intotdeauna se vor intreba “de ce???”, adica de ce ai tu si ei nu au, de ce iesi intr-un anume loc, de ce nu ii pui pe ei pe primul loc si de ce nu le dai raportul la orice activitate pe care o desfasori; vor avea reactii  deranjante si evidente; sunt o companie extrem de neplacuta; oricat de “prieteni” ti-ar parea, cu siguranta nu se vor bucura pentru tine si nici nu le vor spune celorlalti lucrui bune despre tine; asta numai pentru ca ii roade invidia.
  • a 3-a categorie o completeaza pe cea de-a 2-a si anume cu oamenii laudarosi; ei au intotdeauna ceva ce trebuie sa stie tot poporul, oricat de nesemnificativ ar fi lucrul respectiv, pentru ei nu conteaza ce ai tu sau cel putin aceasta impresie o lasa. Nu te vor lauda vreodata, stai linistit. O sa aiba grija, in schimb, sa te barfeasca pe la colturi, atunci cand tu ai avea un motiv realmente intemeiat de bucurie, ei vor avea grija sa ti-l estompeze. Se cred inteligenti, dar nu sunt decat niste laudarosi si niste oameni de evitat.
  • a 4-a categorie este reprezentata de Prieteni. Prieteni si atat. Nu au o descriere anume, intrucat cuvintele sunt nesemnificative.

“Săvârşirea Răului este o slăbiciune, nu o putere. Făcătorul de rele este slăbănog, nu un viteaz. De aceea socoteşte întotdeauna pe răufăcătorul tău mai slab decât tine şi, precum nu te răzbuni pe un copil neputincios, tot aşa nu căuta să te răzbuni pe făcătorul de rău. Deoarece el nu este răufăcător din pricina puterii lui, ci din pricina slăbiciunii lui. În acest fel, vei strânge putere cât marea ce nu se revarsă să înece pe copilul care aruncă cu pietre în ea.”

Sfântul Nicolae Velimirovici

2 thoughts on “Despre…oameni

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s