Investeste in oameni?!

<<Universitatea din Bucureşti alături de partenerii săi anunţă organizarea de cursuri pe tematica non-discriminării şi managementului diversităţii în cadrul proiectului POSDRU/70/6.2/S/41911 „Egalitate la angajare şi la locul de muncă – campanie de informare şi conştientizare în vederea schimbării atitudinii sociale şi stereotipurilor la angajare şi la locul de muncă”, proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurse Umane 2007-2013.>>

Asa suna anuntul care a atras atentia unui numar ridicat de participanti. Bineinteles ca printre ei, m-am numar si eu, proaspat licentiat in ale asistentei sociale. M-am inarmat cu entuziasm si curiozitati privind organizarea, trainerii, participantii, cazarea etc. Au fost mai multe sesiuni de informare, iar eu am participat la cea din urma, in perioada 5- 12 septembrie.

Concluzia privind organizatorii, structura cursurilor, trainerii, cazarea, masa etc : la superlativ.

Concluzia de final privind participantii a fost una dezamagitoare. Am ramas stupefiata sa observ ca speranta, noua generatie cu “studii” si cu facultati pe banda rulanta, este una cu foarte multe prejudecati, cu stereotipuri rezultate din educatia primita sau doar prin exercitarea ulterioara a  propriilor valori sau nonvalori. Cursul a fost in scopul constientizarii discriminarii care ne inconjoara si incercarii de diminuare a acesteia. Unii dintre participanti au avut impresia, din cate am observat, ca se afla la un curs Pro discriminare.

Sunt complet dezamagita pentru ca inevitabil fac parte dintr-o noua generatie care se presupunea ca o sa aduca un plus societatii deficitare de astazi, ca o sa deschida usile pe care cei sus-pusi le inchid tot mai des sau ca o sa largeasca orizontul celor care sunt inca  indoctrinati de trecut.

Daca o parte reprezentativa dintre cei cu varstele cuprinse intre 20 si 25 ani, cu studii superioare si cu o situatie finaciara de mijloc, au o mentalitate discriminatorie privind persoanele de etnie roma, persoanelo din mediul rural, persoanelor de culoare, persoanelor cu posibilitati financiare minine, persoanelor cu handicap, atunci ce speranta de evolutie sociala avem? Ce reprezinta solidaritatea si egalitatea de sanse pentru acesti oameni?

Din pacate, nu am gasit  raspuns la aceste intrebari….

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s