Cultural ID

Voluntari pentru Idei şi Proiecte (VIP România) plănuieşte să găsească cei mai creativi studenţi, să-i instruiască într-ale comunicării culturale, să le ofere instrumentele şi mediul perfecte pentru a produce ideile cele mai originale şi să-i premieze!

Proiectul nostru înseamnă o serie de traininguri şi conferinţe, studii de caz şi dezbateri asupra culturii şi comunicării culturale. El se va desfăşura începând cu 15 martie, în Bucureşti, vor fi şase zile cu câte două discuţii pe zi, în care participanţii vor încerca să identifice caracteristicile culturii contemporane, alături de oameni de cultură importanţi, şi vor descoperi ce înseamnă o campanie de comunicare culturală din discuţiile cu specialiştii în comunicare ai Institutului Cultural Român (ICR) şi nu numai. Mai departe, vor urma trei zile în care participanţii, organizaţi în echipe, vor avea timp să elaboreze o campanie de promovare a unui produs cultural propus de ICR şi, la final, cea mai bună propunere va fi premiată, existând chiar posibilitatea implementării. Toate aceste activităţi vor fi însoţite pe alocuri de ieşiri la teatru, de vizionări de filme şi multe altele.

Cultural ID este primul proiect cultural initiat de o asociatie studenteasca in parteneriat cu un institut national cum este ICR-ul. Proiectul doreste formarea imaginii de cultura vazuta ca intreg, realizarea unei priviri globale asupra fenomenului. Nu se vizeaza doar segmentarea (fotografie, teatru, pictura, dans) si aprecierea unei forme de arta, ci mai degraba se pune accent pe crearea unei legaturi intre toate aceste elemente.

Mai mult, proiectul doreste sa aduca in atentia tinerilor cultura autohtona, sa o defineasca si sa o promoveze cat mai bine.

Invitatii vor fi atat din sfera culturii, cat si din cea a comunicarii, precum Crenguta Rosu, Felicia Moga, Dragos Tudor, Dan Puric, Catalin Stefanescu, Vintila Mihailescu, Daniela Yeca Buzura etc.

Avem de gând să vedem ce e de făcut pentru a aduce cultura mai aproape de noi şi vrem să aflăm viziunea ta asupra ei!

mai multe informatii aici

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s